RSS

”Lontoossa pitää kävellä”

30 Tam

”Lontoossa pitää kävellä,” sanoi pomoni pari viikkoa sitten, kun puhuimme viikonloppusuunnitelmista. Se viikonloppu meni minulla töiden parissa, mutta nyt – kun kello raksuttaa seitsemän jälkeen perjantai-iltana – olen suunnitellut kävelyreissua tälle viikonlopulle. Suuntana olisi Camden Town.

Camden Town on alue sisä-Lontoossa, joka on perinteisesti yhdistynyt popkultturiin ja vapaamieliseen asennoitumiseen kaikenkarvaisia tallaajia kohtaan. Muistan myöhäisiltä teinivuosiltani – silloin taisin siellä viimeksi käydä – että Camden High Street näytti (kesäaikaan ainakin) lähinnä sirkukselta kun ihmisiä siellä katseli. Mutta kenties sitä on tähän ikään mennessä ehtinyt jo nähdä sen verran, että näky vaikuttaa jo vähemmän kummalliselta. : )

Odotettavissa katukuvassa on kuitenkin hippejä, punkkareita, (cyber-)gootteja ja muita alternative-ihmisiä. Kenties myös metallipäitä – niitä olen tähän mennessä nähnyt tässä kaupungissa kokonaista neljä. Jyväskylässä raskaamman musiikin ihmisiä näki normaalilla ruokakauppareissulla jo moninkertaisen määrän. : )

Camdenista löytyy useita eri torialueita, joissa on uutta ja käytettyä katumuotia, kirjoja, levyjä, antiikkia, käsitöitä, luontaistuotteita yms. Käyn kurkkimassa siellä, josko sieltä irtoaisi vaikka jotain vaatetta. Tulin nimittäin Lontooseen vain yhden matkalaukun kanssa, ja olen pakostakin ollut aikalailla itseäni toistava vaatetukseni kanssa nämä muutamat viikot. Viikonloppuna vaatteet käyvät pesukoneessa ja palaavat käyttöön seuraavalla viikolla. Olisi sitä tietysti mukava välillä käyttää vähän muitakin vaatteita…

Mutta syy siihen, miksi päätin tämän blogimerkinnän nyt tehdä, oli itse asiassa juuri tuohon alussa mainitsemaani kävelemiseen liittyvä. Katselin nimittäin ensin bussimahdollisuuksia kotiportiltani Camdeniin. Matka kotiovelta sinne kestäisi bussilla noin 37 minuuttia, mukaan lukien aika, joka kuluu bussipysäkille kävelemiseen. Jos kuitenkin jättää bussit omaan arvoonsa ja kävelee koko matkan Camdeniin, kestää matka arviolta noin 41 minuuttia.

Jos huomenna aamusta ei sada, otan ja kävelen siis sinne. Näkeepähän siinä sitten vähän ympäristöäkin rauhassa samalla.

Tältä näyttää viikonlopun sää yhden ennusteen mukaan.

Tältä näyttää viikonlopun sää yhden ennusteen mukaan.

Huomiselle on siis luvattu pilvistä ja noin kuuden asteen lämpötilaa. Sunnuntaille on luvattu ihan auringonpaistettakin, mutta kenties on mukavampi käydä vaikka ihan vain nähtävyyksiä katsomassa sitten paremmalla ilmalla. Pilvinen sää ja shoppailu sopivat kuitenkin ihan mukavasti yhteen.

Tai mistä sitä tämän maan säistä ikinä tietää. Sateenvarjo kulkee mukana automaattisesti kuitenkin koko ajan, varmuuden vuoksi.

Mainokset
 
1 kommentti

Kirjoittanut : 30/01/2009 Kategoria/t: Kaupunki

 

Avainsanat: ,

One response to “”Lontoossa pitää kävellä”

  1. legallymeow

    19/05/2010 at 01:54

    Lontoo on hieno kaupunki, Englanti on sellainen maa, mistä ei ikinä tiedä, sataako vai paistaako. Hieno toi otsikkokuva!

     

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: