RSS

Nauhoitteella on sukupuoli

02 Maa

Kävin tänään lounastauolla postittamassa kirjeen läheisessä postissa, joka on toimistotarvikekaupan perällä. Olen käynyt siellä useasti ennenkin, mutta huomasin nyt ensimmäistä kertaa, että postin nauhoitteilla on sukupuoli.

Tuossa postissa on palvelupisteitä kuusi kappaletta, jokainen niistä suojattu pleksillä, jossa olevien reikien läpi kerrotaan postitustoiveet virkailijalle ja yritetään saada selvää tämän puheesta lasin toisella puolella. Palvelupisteen vapauduttua nauhoitettu ääni kertoo jonossa ensimmäisenä olevalle, mille tiskille hänen tulee mennä.

(Nautin muuten suunnattomasti paikallisesta jonotuskulttuurista. Sen sijaan, että joka tiskille olisi oma jononsa, kaikki jonottavat yhdessä jonossa. Tämänkaltaisia jonoja olisi mukava nähdä enemmän Suomessakin. Sitä paitsi lontoolaiset ovat yleensä ottaen erinomaisia jonottajia, kärsivällisiä ja tyyniä. Täällä ei aleta tuhahdella ja siirtää painoa rauhattomasti jalalta toiselle heti viiden minuutin jälkeen.)

Nauhoitus kuuluu: ”Cashier number three, please.” Tai: ”Cashier number six, please.”

Female and male

Palvelupisteillä oli tänään neljä naista ja kaksi miestä, täysi miehitys siis päällä, kuten kaikkialla tuppaa olemaan lounasaikaan, kun ihmisiä on paljon liikenteessä.

Kun naispuolisen virkailijan tiski vapautui, nauhoitettu kuulutus oli naisen äänellä. Kun miespuolisen virkailijan tiski kutsui seuraavaa asiakasta, nauhoitus oli miehen äänellä.

Tiedä sitten miten tarpeellista tuo äänierottelu on, mutta antoipahan ainakin aiheen blogipostaukseen, heh. 😛

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 02/03/2009 Kategoria/t: Arki, Kaupunki

 

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: