RSS

Maanalaisen lakkouhka

08 Kes

Sain pari minuuttia sitten tekstiviestin Transport for Londonin (taho, joka hallinnoi suur-Lontoon liikennettä) tekstiviestipalvelusta ja siinä ilmoitettiin huomenna illalla kello 18.59 todennäköisesti alkavasta maanalaisen työntekijöiden lakosta. Työntekijät osoittavat mieltään palkkojensa ja suunniteltujen irtisanomisten vuoksi. Neuvottelut lakon perumiseksi keskeytettiin tuloksettomina aiemmin tänä iltana.

Mikäli suunniteltu kahden päivän lakko toteutuu, se vaikuttaa kaikkiin metrolinjoihin ja näin ollen miljoonien ihmisten elämään: Lontoon pormestari Boris Johnson on luvannut tehdä parhaansa kaaoksen välttämiseksi. Siinä tapauksessa, että lakko alkaa, liikenteeseen lasketaan 100 ylimääräistä bussia, jokibussien kapasiteetti moninkertaistetaan ja keskustassa raivataan tilaa ylimääräisille polkupyöräparkkipaikoille. Tietyöt keskeytetään siellä missä se on mahdollista.

Matkalainen St. John's Woodin aseman metrotunnelissa huhtikuussa.

Matkalainen St. John's Woodin aseman metrotunnelissa huhtikuussa.

Transport for London kehottaa ihmisiä miettimään vaihtoehtoisia matkustustapoja töihin kuten pyöräilyä ja kävelyä. Työmatkalaisille on järjestetty tarpeen niin vaatiessa ”polkupyöräsaattueita” eli ohjattuja pyöräretkiä töihin. Taksit operoivat kertalippu- ja kimppakyytiperiaatteella seitsemältä erityisen vilkkaalta metroasemalta (Waterloo, King’s Cross, Liverpool Street, London Bridge, Marylebone, Paddington ja Euston) keskustan kohteisiin. Samoin suunnitteilla on tuhansien kävelykarttojen jakaminen keskustan metroasemien lähellä. Henkilöauton käyttöä ei suositella ja ruuhkamaksut pidetään käytössä.

Jos lakko toteutuu, keskiviikkoaamu tulee pahimmillaan olemaan tuskaa; tiistaina ehdin todennäköisesti kotiin ennen lakon alkamista (tänään en olisi ehtinyt — lähdin töistä vasta kymmentä vaille seitsemän). Täytyy vain yrittää ennakoida ja mennä töihin bussilla reilusti aikaisemmin kuin normaalisti ja toivoa, että ihan koko Lontoo ei ajattelisi samoin. Kenties yhdeksästä viiteen -aikataulun sijasta töissä voisikin olla kahdeksasta neljään. Tai vielä parempi: seitsemästä kolmeen. Täytyy ottaa esimiehen kanssa tämä puheeksi huomenna, varmuuden vuoksi.

Mikäli lakko on päällä huomenna illalla, liikenteen odotetaan palautuvan normaaliksi vasta perjantaiaamuna. Elämme siis mielenkiintoisia aikoja — saa nähdä kuinka käy.

 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 08/06/2009 Kategoria/t: Arki, Kaupunki

 

Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: