RSS

Piuhan päässä jälleen

04 syys

Nyt on ”uusi” kone kotona ja netin päässä ollaan taas. Ostin kaveriltani käytetyn läppärin — tässä elämäntilanteessa ihan kiva, että säästin useamman sadan punnan verran rahaa. Kuten tuossa edellisessä postauksessani mainitsin, työsopimukseni tulee päätökseensä nyt kuun puolivälissä, joten työttömyys häämöttää horisontissa, jälleen kerran. (Näitä taide- ja kulttuurialan ihmisenä olemisen ihanuuksia.) Onneksi meikäläisellä on järkeä sen verran päässä, että tilillä on säästöjä. Ei tule ihan heti raha-ongelmia.

Työnhaku on ollut käynnissä tosimielellä pari viikkoa ja tähän mennessä saldo on yksi työhaastattelu. Paremmin siis menee työnhaku täällä kuin Suomessa aikoinaan. Hakemuksia on lähtenyt ulos kenties noin tusinan verran, joten ihan kohtuullisella prosentilla on haastattelu irronnut.

Mutta työhaastattelu siis; se oli tänä aamuna. Pähkäilin tuossa alkuviikosta yhden illan, että mitäköhän ihmettä sitä pyytäisi palkaksi. Hirveän halvalla kun ei työpanostaan haluaisi olla myymässä, mutta toisaalta ei pidä itseään hinnoitella ylikään. Eikä missään nimessä saa antaa huonoa kuvaa itsestään pyytämällä ihan mitä sattuu. Hankala tilanne oli se, kaikin puolin. Epäilin, että tämänhetkisestä palkasta joutunee hieman tinkimään, sillä kyseisen alan työkokemusta minulla ei ennestään ole. Ja siinä olinkin oikeassa; olin myös loppujen lopuksi arvioinut palkan yläkanttiin, minulle tarjottiin haastattelun tuiskeessa noin kolme tuhatta puntaa vähemmän vuodessa kuin olin ajatellut. Mutta siltikin palkka olisi ihan kohtuullinen.

Työpaikka itsessään ei ole unelmahommaani, mutta sentään koulutusta vastaavaa työtä. Olen itse asiassa tähän mennessä hakenut ainoastaan koulutustani vastaavaa työtä, mutta jos ei ala töitä irtoamaan, täytyy ryhtyä hakemaan ns. ”maahanmuuttajatöitä”, siivousta tai muuta vastaavaa. Toivottavasti siihen ei sentään tarvitse mennä. Mutta jos vaihtoehtona on Suomeen työttömäksi palaaminen, niin siinä tapauksessa siivoan mieluummin Lontoossa samalla kun haen oman alan töitä.

Työhaastattelu oli firman tiloissa kaukana keskustan ulkopuolella. Sijainti onkin ensimmäinen — ja se pisin — miinus tämän työpaikan kohdalla. Työmatkani metrolla olisi tunnin mittainen, plus siihen kävelyt sekä kodin päässä (noin 7 min) että työn päässä (noin 30 min). Eli käytännössä työmatka venyisi junaodotteluineen noin kahteen tuntiin. Haluanko kuluttaa yhteensä neljä tuntia päivässä työmatkoihin? Lähteä aamulla kotoa seitsemältä ja olla illalla seitsemältä kotona? (Työhaastattelussa haastattelija sanoi iloisena, että ”työpäivät eivät ole pitkiä, vain yhdeksästä viiteen” — eli käytännössä normaali kahdeksan tunnin päivä. Plus ne työmatkat.) Aamuisin tulisi herätä kuudelta ja illalla jäisi ruhtinaalliset kolme tuntia omaa aikaa ennen kuin taas olisi mentävä nukkumaan. Ei kovin houkuttelevaa.

Firma, josta siis hain teknisen kirjoittajan paikkaa, sijatsee lähellä Heathrown lentokenttää, Hounslowssa. Alue itsessään oli aika kötyinen ”lentokenttälähiö”. Peruspalvelut kadun varrella, mutta muuten ympärillä oli asuinrakennuksia, huoltoasemia, varastorakennuksia, rekkaliikennettä runsaasti jne. Ja lyhyin väliajoin matalalla yli lentäviä matkustajalentokoneita, jotka laskeutuivat Heathrowlle. Ja siellä kaiken tuon keskellä sijaitsi kansainvälinen firma, jonka liikevaihto on noin kahdeksan miljardia euroa ja joka tuottaa Britannialle 39,000,000 euron verotulot vuosittain. Siellä se oli, rekkojen lastauslaitureiden seassa, toinen firman Euroopan konttoreista, pienessä, kaksikerroksisessa tiilitalossa.

Menin siis haastatteluun jo valmiiksi skeptisenä, en ollut täysin varma siitä, että todella haluan tämän työn. Toisaalta menin sinne mielelläni: ainakin siitä jäisi käteen haastattelukokemusta. Jos nimittäin vastaan joskus tulee mahdollisuus siihen unelmatyöpaikan haastatteluun, niin ei tarvitse sinne sentään mennä kylmiltään.

Haastattelu sinänsä meni ihan mukavasti, mutta minulle jäi siitä samanlainen tunne kuin tämän nykyisen työpaikkani haastattelusta: olin epämääräinen, en antanut tarpeeksi konkreettisia esimerkkejä. Sinänsä olen ihan tyytyväinen, ei se ainakaan huonosti mennyt. Mutta en pistä pahakseni, vaikka en tätä työpaikkaa saisikaan. Vaikka tosin työn varjolla voisi päästä aina välillä työmatkalle Wieniin, firman toiseen Euroopan toimipisteeseen. En kuitenkaan välittäisi käydä töissä noin kaukana keskustasta. Työkaverini ehdotti muuttamista lähemmäs työpaikkaa, mikäli paikkaa tarjottaisiin, mutta en todellakaan halua vierottua Lontoon keskustasta. Mökkiytyisin hengiltä, jos joutuisin muuttamaan korpeen (Hounslown nimen alkuperäksi on itse asiassa ehdotettu muinaisenglannin sanaa ’honeslaw’, ”metsästyskelpoinen maa-alue”). Mikään ei nimittäin ole sen ihanampaa, kuin että Lontoon ydin on kävelymatkan päässä kotoa.

◊     ◊     ◊     ◊     ◊

Kello löi juuri kolme ja sain puhelun Hewlett-Packardilta. He olivat nähneet ansioluetteloni rekrytointisivustolla ja kyselivät, hainko vielä töitä. Sanoin hakevani, ja kysyin minkälaisesta työpaikasta olisi kyse. Siinä vaiheessa rouva Brown totesi, että heti aluksi hänen on kerrottava, että työpaikka on Newcastlessa. Hän kysyi, olisinko valmis muuttamaan pohjois-Englantiin. Vastasin pitkän pätkän mietittyäni, että en. Rouva Brown sanoi epäilleensäkin sitä, mutta ajatteli joka tapauksessa soittaa ja kysyä.

Vaikka tuosta mahdollisuudesta ei tullutkaan mitään, on hienoa kuulla, että yritykset seuraavat rekrytointisivuja. Sanoin samaa rouva Brownille, joka hymyili: ”voi, me pidämme aina silmämme auki”.

◊     ◊     ◊     ◊     ◊

Mutta nyt tämä lähtee ihanaista työkaveria tapaamaan keskustaan. Menemme syömään ja parille oluselle ja sen jälkeen katsomaan Nunnia ja konnia -musikaalin. Mukava perjantai-ilta tulossa!

Mainokset
 
3 kommenttia

Kirjoittanut : 04/09/2009 Kategoria/t: Arki

 

Avainsanat: , , ,

3 responses to “Piuhan päässä jälleen

 1. Niina

  06/09/2009 at 19:56

  Ihanaa taas lukea kuulumisiasi ja onnea työpaikan etsintään! Kyllä hyvälle työntekijälle aina töitä löytyy – vaikka siinä pieni tovi menisikin =)

  Halauksia Sara-rakkaalle!!!

   
 2. foreignsands

  06/09/2009 at 21:25

  Kiitos, armas! ❤ Ja lämpöisiä halauksia takaisin päin! ^_^

   
 3. Malla

  10/09/2009 at 17:38

  Onnea etsintään ! Muista Rakas, täältä saa edelleenkin konsultointiapua palkka-asioissa ; )

   

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: