RSS

Ruokalistat

15 Mar

Heh!

Otin jokaiselle illallisvieraalle oman pöytään laitetun menukortin mukaani lähettilään residenssiltä, joten tässä torstai-illan ruokalista vapaasti käännettynä. 😛

Valkosipulivoissa paistettua mustekalaa paahdetun leivän päälle aseteltujen paahdettujen kirsikkatomaattien, sinappikaalen ja italialaisen pancetta-lihan kera.

*

Pannulla paistettuja merikrottimedaljonkeja, käristettyä lampaan kateenkorvaa, hanhenmaksaa, bataattisosetta, keitettyä pinaattia ja keitinlientä.

*

Calvados- ja omenahyytelöä kera vanilja- ja karamellikeksijäätelön.

*

Ruokajuomana valkoviini Chablis Emile Petit.

Monkfish: Alexander Mayrhofer

Merikrotti on kaunis kala. Kuva on Wikimedia Commonsista, kuvaajana Alexander Mayrhofer.

Ruoka oli todella hyvää, varsinkin erikoisen jyhkeärakenteinen ja tiivis merikrotti. Ainoa, mikä jäi osittain lautaselle, oli mustekala. Maussa ei ollut mitään vikaa, mutta kun näin puolivälissä annosta pienen kokonaisen mustekalan ja lonkerot imukuppeineen päivineen leipäpalan päällä, jäi osa sen lonkeroista ja pää syömättä. 😆

Hienostosyöminen jatkui myös perjantaina, jolloin menin töiden puolesta työlounaalle lähellä työpaikkaani sijaitsevaan ravintolaan. Paikka oli sitä luokkaa, että jos itse pitäisi kolmen ruokalajin lounaansa viineineen maksaa, taitaisi jäädä lounas syömättä. Silti ravintola oli hyvinkin kohtuuhintainen fiineyteensä nähden: kolmen ruokalajin lounas maksoi vain 33 euroa (+ roséviinit ja kahvit päälle) per nuppi. Paljon kalliimpiakin lounaita tästä kaupungista löytyy.

Tuolla ruokalista oli minulla seuraavanlainen:

Makrillifondant piparjuurella maustetun kerman kera, kreikkalaiskasviksia.

*
Paahdettua fasaania herkkutattivoin kera, ruusukaalia, kastanjaa, cox-omenaa ja etikkasäilöttyä mustajuurta.

*

Tiramisua ja Amaretto-jäätelöä.

Viikonloppuna olikin sitten jo mukava palata tavallisen ruoan pariin. Tänään aamupalaksi Weetabixiä ja maustamatonta jogurttia, lounaaksi banaani, lämpimäksi ruoaksi pelkkää pastaa ja pestoa, illalla vähän hedelmiä ja kuppi teetä! 😀

Mainokset
 
4 kommenttia

Kirjoittanut : 15/11/2009 Kategoria/t: Ruoka ja juoma

 

Avainsanat: , , ,

4 responses to “Ruokalistat

  1. Malla

    17/11/2009 at 23:10

    Hei rakas ystäväni, hienoa huomata että jotain vanhaa on vielä jäljellä. Nimittäin tuo ruokalista viikonlopun osalta; pestoa ja pastaa 😀 Nimimerkki joskus nähnyt ennenkin 😀

     
  2. vira

    18/11/2009 at 07:11

    Kyllä olisivat menneet veitset ja haarukat sekaisin ja viini väärään kurkkuun meikäläisellä. Elämä kantaa ja tekemällä oppii, niinhän sitä sanotaan. ”… täysin purjein on elämän merelle uskallettava mennä”, sanoo Rakel Liehu (runoilija). Hyvää syksyä!

     
  3. sini kiialainen

    11/12/2009 at 20:30

    Pitanee taydentaa hiukan vapaata kaannosta

    Squid fried in garlic butter with roasted cherry tomatoes, roquette & panchetta on toast.

    Pan fried monkfish medallions with sauteed lamb sweetbreads, foie gras, sweet potato pyre, wilted spinach &jus

    Calvados & apple jelly with vanilla & caramel biscuit-ice cream

    wilted spinach ei ole keitettya vaan pannulla nopeasti voissa ”kaannettya” pinaattia 🙂 muuten ei paha.. keitinliemi on kasaan keitettya liemipohjaa..vahan hienompaa gravya

    Sini

     
  4. foreignsands

    26/12/2009 at 11:54

    Kiitos korjauksista. Ja myös upeista tarjoiluista – tietenkin! 🙂

    Mukavaa uutta vuotta!

     

Vastaa käyttäjälle Malla Peruuta vastaus

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: