RSS

Itsenäisyyspäiväpippalot

08 Jou

Suomen Lontoon suurlähettiläs isännöi tänä iltana residenssillään myöhäisen itsenäisyyspäivän vastaanoton, joka oli cocktail-tilaisuus. Tätä menoa edellistä illallista varten ostamani juhlapuku maksaa itsensä takaisin ehkä noin kymmenessä vuodessa. 😛

Pölähdimme entisten työkavereitteni kanssa paikalle kuuden maissa ja jaksoimme juoda viiniä ja syödä pikkupurtavia noin puoli yhdeksään saakka. Suosikkejani olivat minikarjalanpiirakat ja isot vihreät oliivit, jotka oli täytetty jollakin, joka oli kenties artisokan sydämiä. Tarjolla oli myös minisalmiakkijuustokakkuja, jotka olivat varsin herkullisia.

Ilta koostui seurustelusta. Olen hieman hankalasti tuntemattomia juhlaseuralaisia lähestyvä, mutta juttelin sentään useamman ihmisen kanssa illan aikana. Suurlähettilään henkilökohtainen avustaja Merja tuli vastaan heti ovella, kun tämä oli nimilistan kanssa tarkistamassa sisälle tulijoita. Hän tuli myöhemmin juttelemaan minulle ja oli kovin lämminsydäminen. Hän kertoi nauttineensa kovasti kanssani työskentelystä aiemmin viime kuussa, kun olin yhteydessä häneen illallisistumajärjestysten ja kutsuvieraslistojen kanssa. Hän sanoi useaan kertaan, että hänestä oli ihana olla tekemisissä niin ”raikkaan” ihmisen kanssa, se kun kuulemma on hänen työssään kovin harvinaista. Häkellyin suorastaan lämpimistä sanoista. Juttelimme Merjan kanssa pitkät tovit, mikä oli todella mukavaa.

Muita keskustelukumppaneita olivat muun muassa vanhempi rouvashenkilö, joka johti jonkinlaista puljua, joka on historiallisesti koordinoinut lasin myyntiä Lontoossa. (Ei haittaa, en minäkään ymmärtänyt mistä oli kyse.) Hän kertoi fetissistään: hänestä oli ihanaa nuorempana päästä särkemään sekundalasia. 😆 Nykyään sitä ei kuulemma enää pääse tekemään.

Juttelin myös tanskalaisen lääkärin kanssa, joka oli viettänyt kaksi ja puoli kuukautta Grönlannin inuiittien parissa ja nähnyt sinä aikana pienessä, syrjäisessä ja jään ympäröimässä yhteisössä eliniän verran alkoholismia, työttömyyttä, raiskauksia, insestiä ja sukupuolitauteja. Hän on ollut Norjan suurlähettilään kutsuvieraana, samoin myös Tanskan, onhan hän kuulemma Lontoon ainut tanskalaislääkäri. Ruotsin suurlähettiläs ei koskaan ole kutsunut häntä mihinkään.

Mutta kohokohta oli kenties se, kun kävin moikkaamassa ennen lähtöä Titus Hjelmiä. Titus on suomalaisen power metal -bändi Thunderstonen basisti (Tertulle ja Merjalle terveisiä!). Se ei kuitenkaan ollut se syy, miksi Titus oli kutsuttu ”linnanjuhliin”. Hän on myös saatananpalvonnan mediakäsittelystä väitellyt tutkija, joka toimii tätä nykyä opettajana University College of Londonissa. Varsin mukava herrasmies oli hän.

Ja pidemmittä puheitta, Thunderstone sanoo ”Paholaisen kätyrin” myötä tältä illalta hyvää yötä.

 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 08/12/2009 Kategoria/t: Ihmiset, Tapahtumat

 

Avainsanat: , , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: