RSS

Firepower: Royal Artillery Museum

02 Jou

Kävin perjantaina idemmässä, Woolwichissa, Firepower-nimisessä kuninkaallisessa tykistömuseossa. Minun oli pitänyt käydä siellä jo pidemmän aikaa, ja nyt kun sattui kohdalle vapaapäivä viikonlopun ulkopuolella, päätin käydä pistäytymässä. Eipä siellä ollutkaan kun pari ihmistä minun lisäkseni perjantaista keskipäivää kuluttamassa.

Museossa oli muutama panssarivaunu sekä esim. taustalla tykkikärry, jolla on saateltu pari kuninkaallistakin hautaan (lipun alla oleva arkku on tietenkin nyt tyhjä!).

Museossa oli muutama panssarivaunu sekä esim. taustalla tykkikärry, jolla on saateltu pari kuninkaallistakin hautaan (lipun alla oleva arkku on tietenkin nyt tyhjä!).

Museossa oli näytillä tykkejä, tykin kuulia ja tuoreemmilta vuosikymmeniltä muunlaisia ammuksia. Vanhin tykki taisi olla 1000-luvun alkupuolelta. Museo oli omistettu ei pelkästään erilaisille tykeille vaan myös Woolwichissä vuonna 1716 kahden komppanian voimin alulle pannulle kuninkaalliselle tykistörykmentille, jonka historiaa kerrattiin omassa osastossaan.

Intialainen mörssäri

Intialainen mörssäri.

Museossa oli lisäksi myös mm. videomateriaalia, jossa toisen maailmansodan tykkimiehiä ja muun muassa Afganistanin sodassa palvelleita sotilaita haastateltiin. Lisäksi esillä oli uudempia ja vanhempia univormuja ja muita varusteita, aina taistelumuonapakkauksista lähtien.

Iltapäivä Woolwichissa museokäynnin jälkeen.

Iltapäivänäkymää joella Woolwichissa museokäynnin jälkeen.

Pari tuntia siellä vierähti, ja join vielä pikku pannullisen piparminttuteetä ja söin palan sitruunakakkua museon kahvilassa ennen kotiin paluuta. Tämän tein osaksi jalkoja lepuutellakseni, osaksi vältelläkseni ulos menoa: on ollut kylmää viime aikoina — vain paria lämpöastetta on pidellyt. Vielä en ole ottanut pikku lämmitintä käyttöön huoneessani, mutta voi olla, että kohta sen joutuu kaivaa taas ulos laatikostaan. Johonkin se syksy vain jälleen kerran karkasi!

Mainokset
 
Jätä kommentti

Kirjoittanut : 02/12/2012 Kategoria/t: Harrastukset, Historia

 

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggers like this: