Tämä lyhyt blogipostaus on oodi Morphy Richards -keittokoneelle. Ostin sen jo kai noin vuosi sitten, mutta se jäi moneksi kuukaudeksi käyttämättä. Mutta olen sittemmin nähnyt valon — keittojen tekeminen sillä on äärimmäisen helppoa. Sillä voi myös tehdä pirtelöitä ja keittosäätöjä on kaksi: sose ja normaali. Sosekeiton se tekee 21 minuutissa. Koneen puhdistaminen on myös helppoa, sillä siinä on vain kaksi osaa, kansi terineen ja itse säiliö. Koneen ohjelmoiminen keitontekoon koostuu kahden napin painamisesta, säädön valinta ja käynnistys.
Tein tänä aamuna pakastimeen satsin sosekeittoa aineksina peruna, porkkana, sipuli, vihreät linssit ja aurinkokuivatut tomaatit (joita on käytettävä jääkaapista pois kovaa kyytiä). Mausteeksi suolaa, chilijauhetta, jauhettua korianteria, kurkumaa ja kuminaa. Valmistukseen kului vihannesten pilkkominen mukaan lukien ehkä noin 35 minuuttia ja kone soseuttaa keiton itse. Vihanneksia ei tarvitsisi käyttää pannulla, mutta käytin kuitenkin, pyöräyttelin niitä muutaman hetken mausteiden kanssa.
Siinä on nyt sopat ehkä kolmelle tai neljälle aterialle. 🙂
vira
01/12/2013 at 15:46
Siinäpä keittoja talveen. Vähän kun kunnon kermalla tuunaa kun lämmittää, niin kieli menee mukana. Sosekeitollla kuulemma jaksaa pidempään kuin samoilla juureksilla esim. höyrytettyinä!?
foreignsands
07/01/2014 at 09:30
Olen kuullut samaa. Siinä yhteydessä, että ilmeisesti veden juominen ennen ruokailua ei auta juurikaan täyden olon saavuttamisen aikaistamisessa, koska se menee niin pian läpi vatsalaukusta. Mutta jos vesi on sekoitettuna esim. sosekeittoon tai pirtelöön, vaikutus on suurempi, sillä vesi on ruoan mukana pidempään vatsalaukussa.